HovedretSous vide

Tarteletter

Print opskrift
Tarteletter
Gode gammeldags tarteletter tilberedt med sous vide.
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingebryst Kød fra en suppehøne kan bruges uden sous vide metode.
  • 60 gr smør
  • 2,5 dl hønsefond Brug en god kvalitetsfond, samt væske fra vakumpose
  • 3 dl sødmælk
  • 2 dåser asparges Gem ca. 2 dl væde til saucen
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 600 g kyllingebryst Kød fra en suppehøne kan bruges uden sous vide metode.
  • 60 gr smør
  • 2,5 dl hønsefond Brug en god kvalitetsfond, samt væske fra vakumpose
  • 3 dl sødmælk
  • 2 dåser asparges Gem ca. 2 dl væde til saucen
Instruktioner
Sous vide kyllingbryster
  1. Rens kyllinger, og put i vakuum pose.
  2. Tilbered kylling i sous vide på 60 grader i ca. 45 minutter.
  3. Tag kyllingebryst ud af vakuum pose, og riv i strimler med hænderne. Gem væde fra posen til saucen.
Tartelet sauce
  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tilsæt melet og pisk sammen til en smørbolle. Lad melet 'afbage' i et par minutter imens du rører lidt rundt.
  3. Hæld nu lidt af hønsebouillonen ned til smørbollen og rør rundt.
  4. Tilsæt så væden fra aspargeserne på samme måde med lidt af gangen imens du pisker i sovsen.
  5. Så tilsættes mælken/fløden igen lidt ad gangen under omrøringen.
  6. Lad sovsen koge op og småsimre i 1-2 minutter - Den skal være tyk i konsistensen.
  7. Tilsæt kyllingekødet og aspargeserne.
  8. Rør det hele godt rundt og smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt mere hønsefond eller væde fra dine aspargeserne.
  9. Varm tarteletskallerne i ovnen efter anvisningen på pakken (ca. 4-5 minutter ved 200 grader almindelig ovn), og fyld de lune skaller med tarteletfyldet.