Lagkage m. hindbærmousse og chokoladeknas
Antal personer
1kage
Antal personer
1kage
Ingredienser
Hindbærmousse
  • 4ark husblas
  • 350gr frosne hindbær
  • 1stk citronsaft og fintrevet skal
  • 40gr rørsukker
  • 1stk vaniliestang
  • 5dl fløde
  • 150gr chokoladeknappersmå knapper frem for store
Chokoladeknas
  • 100gr chokolademørk el. mælkechokolade
  • 25gr cornflakes
  • ½tsk salt
Lagkagebunde
  • 3stk. lagkagebundelys el. mørk
Instruktioner
Hindbærmousse
  1. Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 5-10 minutter.
  2. Kom hindbær, citronsaft og skal, vaniljekorn og sukker i en gryde og kog op, lad det simre i 2-3 minutter.
  3. Mos hindbær gennem en finmasket sigte for at få alle hindbærkernerne fra. Kom saften og den fine puré uden hindbærkerner fra skålen tilbage i gryden og giv den et hurtigt opkog. (hindbærsten og den hindbær, der ikke kan moses igennem sigten kan gemmes og bruges som kompot)
  4. Kram vandet fra husblassen og rør husblas i den varme hindbærpuré. Rør det godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur. Pisk en tyk og luftig flødeskum og vend den forsigtigt i hindbærpureen med en dejskraber.
Chokoladeknas
  1. Knud cornflakes let. For eksempel i en lukket pose med en kagerulle.
  2. Smelt chokolade over vandbad el. i mikroovnen.
  3. Bland de let knuste cornflakes og salt i chokoladen.
Samling af kagen
  1. Lig første bund på tallerken, kagefad el. lign. Sæt en springform, kagefilm el. lign rundt om kagen. Dette skal være højere end kagens fulde højde.
  2. Fordel chokoladeknaset over bunden i et jævnt lag. Lad dette lag afkøle helt inden du forsætter!
  3. Fordel halvdelen af hindbærmoussen ovenpå chokoladeknaset.
  4. Læg næste lagkagebund oven på moussen.
  5. Fordel hindbærkompotten oven på lagkagebunden.
  6. Fordel det sidste af hindbærmoussen oven på kompotten.
  7. Læg sidste lagkagebund ovenpå moussen.
  8. Afkøl kagen i nogle timer, så moussen har tid til at sætte sig og blive ordenligt fast.
  9. Pynt kagen efter ønske. Eg. Glasur el. fondant på toppen, og sprøjt siderne med flødeskum. Pynt dertil med bær og chokolade.