
Antal personer |
kage
|
Ingredienser
Hindbærmousse
- 4 ark husblas
- 350 gr frosne hindbær
- 1 stk citron saft og fintrevet skal
- 40 gr rørsukker
- 1 stk vaniliestang
- 5 dl fløde
- 150 gr chokoladeknapper små knapper frem for store
Chokoladeknas
- 100 gr chokolade mørk el. mælkechokolade
- 25 gr cornflakes
- ½ tsk salt
Lagkagebunde
- 3 stk. lagkagebunde lys el. mørk
Ingredienser
Hindbærmousse
Chokoladeknas
Lagkagebunde
|
![]() |
Instruktioner
Hindbærmousse
- Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 5-10 minutter.
- Kom hindbær, citronsaft og skal, vaniljekorn og sukker i en gryde og kog op, lad det simre i 2-3 minutter.
- Mos hindbær gennem en finmasket sigte for at få alle hindbærkernerne fra. Kom saften og den fine puré uden hindbærkerner fra skålen tilbage i gryden og giv den et hurtigt opkog. (hindbærsten og den hindbær, der ikke kan moses igennem sigten kan gemmes og bruges som kompot)
- Kram vandet fra husblassen og rør husblas i den varme hindbærpuré. Rør det godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur. Pisk en tyk og luftig flødeskum og vend den forsigtigt i hindbærpureen med en dejskraber.
Chokoladeknas
- Knud cornflakes let. For eksempel i en lukket pose med en kagerulle.
- Smelt chokolade over vandbad el. i mikroovnen.
- Bland de let knuste cornflakes og salt i chokoladen.
Samling af kagen
- Lig første bund på tallerken, kagefad el. lign. Sæt en springform, kagefilm el. lign rundt om kagen. Dette skal være højere end kagens fulde højde.
- Fordel chokoladeknaset over bunden i et jævnt lag. Lad dette lag afkøle helt inden du forsætter!
- Fordel halvdelen af hindbærmoussen ovenpå chokoladeknaset.
- Læg næste lagkagebund oven på moussen.
- Fordel hindbærkompotten oven på lagkagebunden.
- Fordel det sidste af hindbærmoussen oven på kompotten.
- Læg sidste lagkagebund ovenpå moussen.
- Afkøl kagen i nogle timer, så moussen har tid til at sætte sig og blive ordenligt fast.
- Pynt kagen efter ønske. Eg. Glasur el. fondant på toppen, og sprøjt siderne med flødeskum. Pynt dertil med bær og chokolade.