Brød

Koldhævet boller

Print opskrift
Koldhævet boller
Utrolig nemme boller, alligevel nogle af de bedste boller vi har fået!
Antal personer
Stk
Ingredienser
  • 500 ml Koldt vand
  • 12.5 gr Gær
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Honning
  • 400 gr Hvedemel
  • 100 gr Durummel
  • 1.5 tsk Bageenzymer
Antal personer
Stk
Ingredienser
  • 500 ml Koldt vand
  • 12.5 gr Gær
  • 2 tsk Salt
  • 1 tsk Honning
  • 400 gr Hvedemel
  • 100 gr Durummel
  • 1.5 tsk Bageenzymer
Instruktioner
  1. Hæld koldt vand i en stor skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt salt, honning, bageenzymer, durumhvede og hvedemel og rør dejen let sammen til den er glat. Vær opmærksom på, at konsistensen på dejen skal være som en fast grød. Hvis dejen er for tynd, vil den løbe ud på bagepladen og bollerne vil blive flade. Er dejen for tynd, så tilsæt lidt mere hvedemel.
  3. Dæk skålen til og sæt den på køl i minimum 8-10 timer, fx natten over. Kan fint klare 16-18 timer.
  4. Hvis bagestål haves skal bollerne bages herpå, stil dette i ovnen. Når det er tid til at bage bollerne, varmes ovnen op på max temperatur. Imens ovnen opvarmes, sættes bollerne på en bageplade med en våd spiseske.
  5. Når ovnen når max temperaturen, sættes bagepladen med bollerne i ovnen og der skrues herefter ned på 225 °C (varmluft).
  6. Bag bollerne i 15-20 (ca. 14 min på bagestål) minutter ved 225 °C (varmluft), til de er gyldne og gennembagte og det lyder hult, når de bankes under bunden.
  7. Afkøl bollerne på ovnristen og server. Hvis flere skal bages på stålet - skru op på 250 gr. Igen, og vent gerne 5 - 10 minutter inden næste bagning.
Recipe Notes

Opskrift stammer fra: https://madenimitliv.dk/2015/08/koldhaevede-boller-nem-opskrift/