Brød

Gulerodsbrud

Print opskrift
Gulerodsbrud
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 50 gr gær evt. 1 brev tørgær (11 gr.)
  • 2,5 dl lunken vand
  • 1 tsk sukker eller flydende honning
  • 50 gr blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bageenzymer
  • 500 gr hvedemel
  • 1 stk æg
  • 80 gr solsikkekerner
  • 2 stk store guleroder
  • 1 stk æg til pensling
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 50 gr gær evt. 1 brev tørgær (11 gr.)
  • 2,5 dl lunken vand
  • 1 tsk sukker eller flydende honning
  • 50 gr blødt smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bageenzymer
  • 500 gr hvedemel
  • 1 stk æg
  • 80 gr solsikkekerner
  • 2 stk store guleroder
  • 1 stk æg til pensling
Instruktioner
  1. Læg bagestål i ovnen, og tænd på 250 grader varmluft. Jernet skal ca. varmes op i 1 time.
  2. Opløs gær og sukker i vand.
  3. Tilsæt salt og blødt smør, en lille smule hvedemel samt bageenzymer. Rør det til en forholdsvis ensartet grød.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  5. Riv gulerødder groft/let groft på et rivejern.
  6. Hæld dejen ud på et bord og lav en fordybning i dejen, hvor der er plads til de øvrige ingredienser.
  7. Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og det ene æg til dej fordybningen.
  8. Fold dejen ind over på hver side så fyldet er pakket godt sammen. Gentag foldningen på den anden led, hvis det kan lade sig gøre.
  9. Hak med en dejskraber, kniv eller andet dejen i tilfældige stykker. Hæld evt. blandingen tilbage i skålen dejen kom fra, her kan alle stykkerne lettere vendes sammen.
  10. Saml en bunke dejstykker med dejspatlen og bær hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  11. Lad gulerodsbrudene hæve yderligere 30 minutter.
  12. Pensl gulerodsbrudene med sammenpisket æg. Skru ovnen ned til 210 grader varmluft og bag dem på bagestålet i ca. 15min eller til brudene er gennembagte og let gyldne på overfladen.
  13. Køl bollerne helt ned på en rist el. lign. uden bagepapir under.