
Antal personer |
stk
|
Ingredienser
- 50 gr gær evt. 1 brev tørgær (11 gr.)
- 2,5 dl lunken vand
- 1 tsk sukker eller flydende honning
- 50 gr blødt smør
- 1 tsk salt
- 1 tsk bageenzymer
- 500 gr hvedemel
- 1 stk æg
- 80 gr solsikkekerner
- 2 stk store guleroder
- 1 stk æg til pensling
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Læg bagestål i ovnen, og tænd på 250 grader varmluft. Jernet skal ca. varmes op i 1 time.
- Opløs gær og sukker i vand.
- Tilsæt salt og blødt smør, en lille smule hvedemel samt bageenzymer. Rør det til en forholdsvis ensartet grød.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
- Riv gulerødder groft/let groft på et rivejern.
- Hæld dejen ud på et bord og lav en fordybning i dejen, hvor der er plads til de øvrige ingredienser.
- Tilsæt gulerødder, solsikkekerner og det ene æg til dej fordybningen.
- Fold dejen ind over på hver side så fyldet er pakket godt sammen. Gentag foldningen på den anden led, hvis det kan lade sig gøre.
- Hak med en dejskraber, kniv eller andet dejen i tilfældige stykker. Hæld evt. blandingen tilbage i skålen dejen kom fra, her kan alle stykkerne lettere vendes sammen.
- Saml en bunke dejstykker med dejspatlen og bær hver gulerodsbrud over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad gulerodsbrudene hæve yderligere 30 minutter.
- Pensl gulerodsbrudene med sammenpisket æg. Skru ovnen ned til 210 grader varmluft og bag dem på bagestålet i ca. 15min eller til brudene er gennembagte og let gyldne på overfladen.
- Køl bollerne helt ned på en rist el. lign. uden bagepapir under.