
Antal personer |
stk
|
Ingredienser
- 25 gr gær
- 7 dl vand
- 1 spsk rørsukker / honning
- 2 tsk groft salt
- 2 spsk olivenolie
- 200 gr havregryn
- 100 gr rugmel
- hvedemel Tilsæt mel til dejen slipper skålen
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
- Tilsæt sukker, salt, olivenolie og havregryn. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine.
- Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden.
- Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Forvarm ovn 250grader (alm. ovn - over-og undervarme).
- Sæt en bageplade i midten af ovnen.
- Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
- Vend dejen forsigtigt ud af skålen.
- Med en kniv eller en 'dej-skærer' skæres dejen i stykker. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget. Drys med havregryn.
- Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen.
- Skru temperaturen ned til 225 grader.
- Bag bollerne ved 225 grader varmluft i 10 minutter, og herefter i ca. 10 minutter ved almindelig luft. Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem.
Recipe Notes
Bollerne kan sagtens fryses. Kom dem frosne ind i en varm ovn og varm dem, til de er lune.