Brød

Grov boller

Print opskrift
Grov boller
Lækre grov boller. Gode friske samt opvarmet direkte fra fryseren.
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 25 gr gær
  • 7 dl vand
  • 1 spsk rørsukker / honning
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 gr havregryn
  • 100 gr rugmel
  • hvedemel Tilsæt mel til dejen slipper skålen
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 25 gr gær
  • 7 dl vand
  • 1 spsk rørsukker / honning
  • 2 tsk groft salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 gr havregryn
  • 100 gr rugmel
  • hvedemel Tilsæt mel til dejen slipper skålen
Instruktioner
  1. Kom gær og lunkent vand i en skål. Rør rundt til gær er opløst.
  2. Tilsæt sukker, salt, olivenolie og havregryn. Rør godt rundt. Jeg brugte min røremaskine.
  3. Tilsæt nu mel og lad din røremaskine køre på højeste hastighed i 5-8 minutter, til dejen slipper kanten. Du kan også ælte dem i hånden.
  4. Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  5. Forvarm ovn 250grader (alm. ovn - over-og undervarme).
  6. Sæt en bageplade i midten af ovnen.
  7. Når dejen er hævet, kommes der lidt mel på køkkenbordet.
  8. Vend dejen forsigtigt ud af skålen.
  9. Med en kniv eller en 'dej-skærer' skæres dejen i stykker. Kom bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  10. Pisk ægget sammen og pensel bollerne med ægget. Drys med havregryn.
  11. Åben nu ovnen og træk bagepapiret forsigtigt over på den varme bageplade, som allerede er i ovnen.
  12. Skru temperaturen ned til 225 grader.
  13. Bag bollerne ved 225 grader varmluft i 10 minutter, og herefter i ca. 10 minutter ved almindelig luft. Bag bollerne til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem.
Recipe Notes

Bollerne kan sagtens fryses. Kom dem frosne ind i en varm ovn og varm dem, til de er lune.