Brød

Franskbrød

Print opskrift
Franskbrød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
franskbrød
Ingredienser
  • 1 spsk tørgær el. 25 gr. almindelig gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk solsikke olie
  • 650 gr hvedemel Tipo 00 mel kan også bruges. Alt efter meltype skal der evt. benyttes mere, muligvis op til 800 gr.
  • 1 tsk bageenzymer
  • 5 dl lunkent vand
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Ventetid 60 minutter
Antal personer
franskbrød
Ingredienser
  • 1 spsk tørgær el. 25 gr. almindelig gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk groft salt
  • 2 spsk solsikke olie
  • 650 gr hvedemel Tipo 00 mel kan også bruges. Alt efter meltype skal der evt. benyttes mere, muligvis op til 800 gr.
  • 1 tsk bageenzymer
  • 5 dl lunkent vand
Instruktioner
  1. Bland gær, sukker, groft salt, olie og vand i en skål. F.eks. i en røremaskine.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen - indtil dejen er lind og smidig.
  3. Lad dejen hæve 30 min under badehætter eller klæde.
  4. Flad dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant.
  5. Fold enderne ind mod midten, og tryk folderne sammen.
  6. Rul dejen til en pølse, rul fra toppen og ned.
  7. Læg dejen i en smurt el. beklædt bageform, med samlingen nedad.
  8. Tænd ovnen på 250 grader vamluft, og placere en bageplade nederst i ovnen.
  9. Lad brødet hæve i 30 minutter.
  10. Rids brødet og drys det med rigeligt mel el. pensel med æg og drys birkes el. lign over.
  11. Kog ca. 1 liter vand, og hæld på den varme bageplade lige inden franskbrødet sættes ind.
  12. Bag først 10 minutter ved 250 grader varmluft. Skru herefter ned på 200 grader almindeligluft og giv det 20 minutter mere.
  13. Køl franskbrødet helt af på en rist inden det skæres.