Hovedret

Flødekartofler

Print opskrift
Flødekartofler
Lækre cremet flødekartofler.
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg Kan undlades
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 l piskefløde 1-2 dl kan erstattes med grøntsagsboullion for et sundere alternativ
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 1-2 tsk flagesalt & peber Efter behov!
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 1 kg kartoffel
  • 1 stk æg
  • 1 stk løg Kan undlades
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 l piskefløde 1-2 dl kan erstattes med grøntsagsboullion for et sundere alternativ
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 tsk sød paprika
  • 1-2 tsk flagesalt & peber Efter behov!
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løg fint. Anret kartofler og løg i et smurt ovnfast fad.
  2. Pisk ægget godt sammen og rør sammen med piskefløden til det er helt ensartet i konsistensen. Kom presset hvidløg og krydderierne i og rør det sammen. fordel blandingen over kartoflerne.
  3. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft og bag dem i 60-70 minutter eller til kartoflerne er møre.