Dessert

Chokoladekage

Print opskrift
Chokoladekage
Lækker chokoladekage, kendt som "mumse chokoladekage".
Antal personer
personer
Ingredienser
Chokoladekage
  • 6 spsk kakao
  • 250 gr mel
  • 300 gr sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 stk æg
  • 150 gr smør
  • 2,5 dl vand
Glasur
  • 50 gr sødmælk
  • 25 gr kakao
  • 200 gr flormelis
  • 2 tsk kanel Kan undlades
  • 50 gr smør skal være meget blødt!
  • 75 gr mørke chokoladeknapper skal være små knapper
Antal personer
personer
Ingredienser
Chokoladekage
  • 6 spsk kakao
  • 250 gr mel
  • 300 gr sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 stk æg
  • 150 gr smør
  • 2,5 dl vand
Glasur
  • 50 gr sødmælk
  • 25 gr kakao
  • 200 gr flormelis
  • 2 tsk kanel Kan undlades
  • 50 gr smør skal være meget blødt!
  • 75 gr mørke chokoladeknapper skal være små knapper
Instruktioner
Chokoladekage
  1. Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  2. Vej smørret af i en lille gryde og smelt det derefter ved lav varme. Kan evt. gøres forsigtigt i mikroovnen i en mikroovns bøtte.
  3. Rør derefter kakao ud i smørret.
  4. Hvedemel vejes af i en stor skål sammen med sukker, bagepulver, natron og en smule salt. Du kan med fordel sigte de tørre ingredienser.
  5. Tilsæt derefter vand og æg til de tørre ingredienser, og pisk det samme med en el-pisker. Tilsæt også det smeltede smør og kakao, og pisk til en ensartet dej.
  6. Beklæd en bradepande (cirka 33 x 23 cm, passer også med Rosendahls ovnfast fad på 25 x 38 cm) med bagepapir, og fordel dejen i den.
  7. Chokoladekage bages nu i 30 - 35 minutter, hvorefter den køles af.
Glasur
  1. Sødmælk lunes til glasur. Det må ikke koge, men skal blot varmes op.
  2. Vej kakao af sammen med flormelis, og bland kanel i. Rør det sammen med den varme mælk og det meget bløde smør, og rør indtil glasuren er blank.
  3. Rør til sidst de mørke chokoladeknapper rundt i glasuren.
  4. Hæld glasuren over chokoladekagen, og lad igen kagen hvile indtil glasuren er stivnet.